Objavljeno:
Kdaj: Center Janeza Levca Ljubljana
DogodkiNoviceZa starše

Obvestilo staršem – učenje na daljavo


Obvestilo staršem, 24.3.2020

Dragi starši, dragi učenci!

Učenje na daljavo je za vse učitelje, učence in starše poseben izziv, Najprej zato, ker se ga moramo učiti takorekoč čez noč, drugič, ker se zavedamo, da tako delo pri otrocih s posebnimi potrebami zahteva izdatno podporo in sodelovanje staršev. Za vse nas je ta situacija nova, doživljamo jo zelo različno in vsak izmed nas v tej situaciji daje največ od sebe. V to povsem zaupamo. Prav tako vsi učenci nimajo enakega dostopa do virov; vsi učenci nimajo bodisi računalnika ali ustreznega dostopa do interneta. Učitelji smo se odločili, da bomo za učenje na daljavo in komunikacijo z vami, sprva uporabili že ustaljene poti – poti, ki so že vzpostavljene in za katere vemo, da delujejo. Povsem se zavedamo, da učenje na daljavo ni zgolj pošiljanje gradiv ter tudi, da imate starši tudi veliko drugih vsakodnevnih opravkov. Veliko učiteljev in učencev je medtem že prešlo na uporabo spletnih aplikacij kot so Viber, Skype, Zoom in drugo. Ker bi želeli take oblike še širiti in jih izboljševati (z namenom neposrednega poučevanja ter pridobivanja sprotne povratne informacije), vas prosimo, če nam učiteljem sproti sporočate, kje so težave in kako bi sodelovanje lahko še izboljšali.  Morda lahko s skupnimi močmi izboljšamo način učenja na daljavo in vas na ta način čim bolj razbremenimo.

Ob vsem tem se zavedajmo, da otroci v tem času krize potrebujejo predvsem kakovostno preživljanje časa, da se učijo veščin vsakodnevnega življenja in niso preobremenjeni s šolskim delom.

Vaše opombe in povratne informacije sporočajte neposredno učitelju. lahko pa seveda tudi na eno izmed objavljenih števil vodij enot ali ravnatelja. Številke so objavljene na tej povezavi: https://www.centerjanezalevca.si/uradne-ure-in-kontaktni-podatki-v-casu-prekinitve-pouka/

Tudi mobilne specialne pedagoginje so že vzpostavile kontakt s starši učencev, ki jih imajo v obravnavi in njihovimi razredniki. Za morebitna vprašanja in dileme vam je vodja mobilne službe na voljo na telefonski številki 051 421 814 od 9. do 13. ure.

 

Učitelji in vodstvo Centra Janeza Levca Ljubljana