Objavljeno:
Kdaj: Center Janeza Levca Ljubljana
DogodkiNoviceZa starše

Zahvala staršem


Cenjeni starši, cenjeni skrbniki!

 Letošnje šolsko leto je bilo nenavadno in izjemno. Izobraževanje se je preselilo iz šol v vaše domove. Verjamem, da so naši učitelji poskušali delovati najboljše, v korist svojih učencev in da so bili mnogi učenci tudi pri pouku na daljavo uspešni. Vendar to nikakor ne bi dosegli brez vaše podpore. Neizogibno je bilo, da ste v mnogočem prevzeli delo učitelja. Zavedam se, da brez tega izvajanje pouka na daljavo, v času te epidemije, ne bi bilo tako učinkovito.

Zato vam želim sporočiti, da vašo podporo otroku pri učenju in pogosto komunikacijo z učitelji, izjemno cenim in se vam v imenu učiteljev in Centra Janeza Levca Ljubljana, iskreno zahvaljujem.

Upajmo, da se že jeseni stanje umiri in da šolsko leto začnemo v običajnem ritmu.

Lepo vas pozdravljam in želim lepo in brez-virusno poletje.

Matej Rovšek, ravnatelj

 

Ljubljana, 24.06.2020

 

 

Obveščanje staršev do 24.6.2020:

Dragi starši, dragi učenci!

Obveščamo vas, da so v šolah še vedno v veljavi vsi varnostni ukrepi, ki smo jih uvedli s 3.6.2020 torej po tem, ko se je v šole vrnila večina učencev. Ukrepi zadevajo nošnjo mask, skrb za higieno kašlja in rok, razkuževanje in zračenje prostorov šole. Ti ukrepi bodo verjetno veljali do konca tega šolskega leta.

Od torka, 2.6.2020 odprta možnost uporabe taksi prevozov

Od torka, 2.6.2020 je odprta tudi možnost prevozov učencev v šolo in iz šole s taksiji. S taksi službo smo se  dogovorili  o preventivnih ukrepih:  vozniki bodo uporabljali maske in razkužila, prav tako morajo maske uporabljati tudi učenci, po izstopu iz taksija in pred vstopom v šolo, pa si razkužijo roke.  Kljub izvajanju preventivnih ukrepov, uporaba taksija povečuje tveganje na prenos okužbe, zato vam svetujemo, da, v kolikor imate tako možnost, prevoz otroka še naprej zagotavljate sami.

Prosimo starše iz drugih občin, da stopite v kontakt z občino oziroma obstoječim taksi prevoznikom in se  dogovorite o morebitnem prevozu.

Za dodatne informacije lahko pokličete ga. Bredo Holc na številko 01 2418 114.

Ponovno odpiranje šole za učence od 4.-8. razreda

V ponedeljek, 1.6.2020 smo tudi v Centru Janeza Levca Ljubljana odprli šolske prostore za učence 4. in 5. razreda, v sredo, 3.6.2020 pa tudi za učence 6.,7. in 8 razreda. Tako je sedaj v šoli večina učencev od 1. do 9. razreda. Kot kaže je pouk lepo stekel, še naprej pa se trudimo upoštevati varnostna priporočila NIJZ.

Izvajanje dodatne strokovne pomoči v rednih osnovnih šolah.

Z dnem 1.6.2020 in 3.6.2020 so specialne pedagoginje iz mobilne službe ponovno vzpostavile izvajanje dodatne strokovne pomoči v rednih šolah na način, kot smo jo izvajali v času pred epidemijo. Za morebitna vprašanja in dileme vam je vodja mobilne službe ga. Olga duh na voljo na telefonski številki 051 421 814.

Odpiranje Posebnega programa vzgoje in izobraževanja

S ponedeljkom, 25.5.2020 smo odprli tudi Posebni program vzgoje in izobraževanja (PPVI) za učence, katerih starši ste izrazili željo ali potrebo po vključitvi vašega otroka v šolo.

Odpiranje Doma za učence s posebnimi potrebami

Z 18.5.2020 se je odprl tudi Dom CJL in sicer za učence zadnjih letnikov 3-letnih poklicnih programov, s 25.5.2020 pa tudi za učence 9. razredov in za učence Posebnega programa.

Učenje na daljavo 

Za učence, ki niso prišli v šolo, še naprej izvajamo izobraževanje na daljavo.

 

 

Učitelji in vodstvo Centra Janeza Levca Ljubljana