Objavljeno:
Kdaj: Center Janeza Levca Ljubljana
DogodkiFotografijeNovice

Festival Igraj se z mano v Zagorju privabil številne obiskovalce


10. maja je v Zagorju potekal prvi letošnji festival Igraj se z mano, ki je privabil številne obiskovalce in ustvaril idealistično vzdušje. Dogodek je bil obogaten s številnimi delavnicami in nastopi, ki so navdušili tako mlade kot starejše.

Rdeči križ je organiziral delavnico prve pomoči, kjer so udeleženci lahko pridobili dragoceno znanje o tem, kako pomagati v nujnih situacijah. Posebno pozornost je pritegnila tudi delavnica “Specialni zdravko”, ki je bila osredotočena na zdrav življenjski slog. Na tej delavnici so se obiskovalci naučili o pomenu zdrave prehrane, redne telesne aktivnosti in drugih vidikih skrbi za zdravje.

Uporabniki našega programa Socialna vključenost so aktivno sodelovali in pomagali pri izvedbi delavnic, kar je dodalo poseben pečat dogodku. Njihova prisotnost in angažiranost sta bila izjemno cenjena in so prispevali k uspehu festivala.

Med zanimivejšimi atrakcijami festivala je bil tudi slepi poligon, kjer so obiskovalci lahko preizkusili svoje sposobnosti orientacije in gibanja brez uporabe vida. Ta izkušnja je ponudila vpogled v izzive, s katerimi se soočajo slepi in slabovidni, ter spodbujala razumevanje in empatijo.

Vreme je bilo čudovito, kar je še dodatno prispevalo k pozitivnemu vzdušju na festivalu. Obiskovalci so uživali v sončnem dnevu, obdanem z smehom, igro in medsebojnim druženjem.

Festival Igraj se z mano v Zagorju je bil resnično odličen dogodek, ki je združil skupnost in ustvaril prostor za učenje, zabavo in medsebojno podporo. Upamo, da bo ta čudovit dogodek postal tradicionalen in da se bomo naslednje leto ponovno zbrali v tako velikem številu.