Objavljeno: Center Janeza Levca Ljubljana
Novice

PROJEKT »CORONA LIKOVNO USTVARJANJE OD DOMA« ali »Za Dom od doma«


Nova, neznana bolezen z imenom Covid 19 nam je žal, čez noč, zaprla šolska in domska vrata, ter naše življenje in delo postavila v povsem drugačno dimenzijo. Ostati smo morali doma in vse učne obveznosti začeti opravljati na daljavo, od doma, na drugačen, nam vsem nov, neznan način.

S projektom CORONA LIKOVNO USTVARJANJE OD DOMA ali Za Dom od doma, sem  učence in dijake OE DOM Centra Janeza Levca  povabila k sodelovanju v posebnem, inovativnem likovnem ustvarjanju oz. umetniškem izzivu, ki ga bodo izvedli na nov, drugačen način (voden na daljavo oz. s pisnimi navodili) in sicer v svojem domačem okolju.

Učencem in dijakom sem 7. 5. 2020 na dom poslala vabilo –  nagovor z navodili  ter  polovični portret enega od znanih Slovencev ( France Prešeren, Ivan Cankar, Jože Plečnik, Ivana Kobilica, Primiceva Julija). Njihova naloga je, da portretu znane osebnosti DO-RIŠEJO drugo polovico obraza /portreta.

Do-risano risbo, sliko  podpišejo in nato s povratno kuverto vrnejo na naš naslov.

Za ustvarjena likovna dela v projektu CORONA LIKOVNO USTVARJANJE OD DOMA, bodo učenci in dijaki dobili PRIZNANJA in nagrade, njihove risbe in slike pa bodo v naslednjem šolskem letu razstavljene v trgovini Skrbovinca.

S tem inovativnim, a vodenim likovnim ustvarjanjem in izražanjem na drugačen način, način »od doma«, želim učencem in dijakom našega doma ponuditi:

  • aktivno sodelovanje v prvi LIKOVNI DOMSKI DELAVNICI NA DALJAVO,
  • aktiven, ustvarjalen izziv v katerem se bodo lahko na svojstven – unikaten umetniški način in v kreativnem, likovnem jeziku izrazili, ter se tako potrjevali tudi v domačem okolju
  • želim jim popestriti dneve v izolaciji oz. v odsotnosti socialnih stikov z vrstniki in širšim socialnim okoljem
  • želim jim ponuditi kreativen način izrabe svojega prostega časa.

Corona likovni paket je prejelo  44 naših učencev in dijakov.

Prispevek: Tatjana Hočevar, MENTORICA likovnega krožka in VODJA projekta CORONA LIKOVNO USTVARJANJE OD DOMA

Skip to content