Objavljeno:
Kdaj: Center Janeza Levca Ljubljana
DogodkiNovice

Otvoritev mednarodne likovne razstave Bodi umetnik 2024


Nedavno se je zaključil 17. mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik, ki ga organiziramo v centru Janeza Levca Ljubljana in Društvu za kulturo inkluzije. Pritegnil je pozornost umetnikov iz celega sveta. Prejeli smo več kot 5.800 umetniških del iz kar 9 različnih držav, kar priča o izjemnem uspehu našega likovnega natečaja.

Ta impresivna zbirka umetniških del predstavlja raznolikost izraznih oblik, tehnik in tematik, ki jih umetniki razvijajo v svojem ustvarjalnem procesu. Letos so umetniki ustvarjali na dve temi in sicer RAZLIČNI SMO – vsak od nas je kot kos sestavljanke, ki naredi svet bolj pisan in IGRAJ SE Z MANO – igraš se lahko s starši, prijatelji, babico, dedkom, lahko se igraš z različnimi igračami, igraš se lahko v šoli, na ulici, v vrtcu, na travniku. Izbrana dela bomo razstavili in si jih ogledali.

Otvoritveni dogodek, bo potekal v Koroški galeriji likovnih umetnosti, in sicer v sredo, 13. marca 2024, ob 10. uri. To bo priložnost, da odkrijemo in proslavimo izjemne dosežke umetnikov, ki so s svojimi deli obogatili to unikatno razstavo. Vljudno vas vabimo k ogledu prenosa v živo.

Na dogodku bomo imeli tudi umetniške delavnice za otroke ter pester kulturni program. Čestitamo vsem izbranim umetnikom ter njihovim mentorjem. Vsem skupaj se zahvaljujemo za vaš doprinos k uspešnosti izvedenega natečaja in vsa poslana likovna dela.

 

Otvoritveni dogodek bomo prenašali v živo na Facebook strani Igraj se z mano.

Maša Pelc, 27. 2. 2024