Objavljeno: Enota: OE Dom
Novice

Gledališki vikend


Od 6. do 8. aprila smo imeli gledališki vikend. Trajal je tri dni.

V petek so prišli gledališčniki Ane Monro. Prišla sta tudi Goro Osojnik vodja GAM in Sara Šabec, pedagoška vodja kulturno-umetniških projektov v GAM.

V soboto smo imeli delavnico, kjer smo si morali zamisliti kaj bomo uprizorili. Sara se je odločila, da se razdelimo v tri skupine. Vsaka skupina je pripravila svojo predstavo. Imeli smo še delavnico s Polono. Sara je bila zelo prijazna. Radi smo jo poslušali in upoštevali njene nasvete.

V soboto zvečer smo se zbrali pred Domom in se odpeljali v kino Kolosej. Vzgojitelj Marko je vozil kambij, v katerem je peljal 8 oseb. Vzgojitelj Nejc je prišel z osebnim avtom. Z njim smo šli ostali štirje. Tam smo počakali, da je vzgojitelj Marko kupil vstopnice. Ogledali smo si film Polnočno sonce. To je romantična drama, ki traja 1h in 31 min. Epska romantična drama pripoveduje o 17-letnemu dekletu Katie (Bella Thorne), ki zaradi redke bolezni ne sme biti izpostavljena soncu. Podnevi je v hiši, šele zvečer, v temi, se lahko odpravi proti lokalni železniški postaji, kjer igra kitaro potnikom. Nekega večera se vplete usoda in Katie spozna fanta (Patrick Schwarzenegger), s katerim se spusti v poletno romanco. Film je žalosten, ker je na koncu Katie, medtem ko je s fantom odplula iz pristanišče, umrla, ko se je prikazalo sonce. Ko je bilo filma konec, smo se odpravili v Dom. Ko smo prišli v Dom, smo šli pod tuš in takoj spat.

V nedeljo smo imeli generalko v mansardi. Sari sem šel kupiti šopek rož. Dal sem ji ga, ko sta se z Gorotom poslovila.

V sredo, 11. 4. smo imeli gledališko predstavo za člane našega Doma. Ogledat sta si jo prišla tudi Goro in Sara. Jaz nisem imel vloge, sem pa povezoval program. Ko smo zaključili gledališko predstavo, nam je Sara razdelila diplome. Vsi skupaj smo se še poslikali in se poslovili.

Bil sem zelo žalosten, ker sem malo pogrešal Saro.

Poglejte si tudi galerijo.

Janez Černe


Enota: OE Dom