Objavljeno: Enota: Oddelki vzgoje in izobraževanja Jarše
Novice

Ustvarjalna delavnica učencev in mentorjev OE Jarše na 12. Mednarodnem festivalu Igraj se z mano


Od 22. do 24. maja bo v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal 12. mednarodni festival Igraj se z mano.OE OVI Jarše se vsako leto predstavijo z nastopi učencev na velikem in malem odru,
z delom prostovoljcev in z delavnicami. Delavnice s pomočjo specialnih pedagogov vodijo naši učenci. Festival je oblikovan inkluzivno, učenci vseh oblik izobraževanja se enakovredno družijo med sabo.
Posebej zanimivo je na delavnicah naše enote. Predstavimo se s tem, kar zmoremo in znamo in vedno požanjemo občudovanje. Kot prostovoljci nam na delavnicah pomagajo starši naših učencev, nekdanji učenci in upokojene sodelavke. Na delavnicah nas vsako leto obiščejo učenci, ki so obiskovali našo šolo. Vedno radi prisedejo in se v naši družbi počutijo dobro in domače.
Vedno poklepetamo z delavničarji na sosednjih delavnicah, pogledamo kaj ustvarjajo in se medsebojno pohvalimo.
En dan festivala z učenci delamo, naslednje dni festivala pa smo obiskovalci in uživamo v gostoljubju ostalih delavnic.
Festivala se vsako leto veselimo in se nanj pripravljamo, kot bi bil prvi.
Kaj vse smo že ustvarjali na naših delavnicah?
Krasili smo piškote, izdelovali smo lovilce sanj, ustvarjali smo igrivi nakit, imeli smo delavnico Muce Copatarice, kjer smo oblikovali srčke in šivali na okrasne blazine, lansko leto pa so s z učiteljicama Tanjo Š. T. in Evo T. ustvarjali svetilke z izvirnimi motivi.
Letos bosta delavnico s pomočjo učencev OE OVI Jarše vodili pedagoginji Tanja Šoštarič Tasič in Ana Svetičič. Maj je mesec ljubezni in naslov letošnje delavnice je Ko se ptički ženijo.
Skupaj s obiskovalci naše stojnice bodo obiskovalci ustvarjali ptičke in srčke iz papirja in blaga. Na delavnici narejen izdelek bo spomin na druženje z nami.
Naša delavnica bo v torek, 22. maja od 9.00 do 13.00.
Veselimo se srečanja z vami!
Pripravila Tanja Š. T.
Utrinke s preteklih ustvarjalnih delavnic pa si oglejte v spodnjih ujetih fotografijah.

Foto : Tanja Šoštarič Tasič in Eva Tomažin