Objavljeno: Enota: OŠPP Levstikov trg
Novice

Tradicionalni slovenski zajtrk


Dan slovenske hrane, ki ga vsako leto obeležujemo tretji teden v novembru nam bo tudi letos v petek, 18. novembra postregel s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki ga sestavljajo: kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla. Na ta dan bodo vključene učne vsebine vezane na pomen zdrave in uravnotežene prehrane saj bo zajtrk potekal prvo šolsko uro.

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

Na šoli smo se projekta lotili že v mesecu oktobru. Razredniki posebnega programa so z učenci kuhali tradicionalne slovenke jedi. Po šoli je zadišalo po ajdovih štrukljih, pohorski omleti, močniku, in enolončnicah. Učenci so pri likovnem pouku pod vodstvom učiteljice Tadeje ustvarili prave umetnine na temo kmetijstva, živinoreje, poljedelstva. Risbe smo razstavili v jedilnici in na razstavnem prostoru pri vhodu v šolo.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi: »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Tatjana Skerlep

Skip to content