V okviru dneva slovenske hrane je na šoli potekal projekt, Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo: kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla.
Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru se je letos pridružilo še Tradicionalno slovensko kosilo.
Cilj projekta je, da učenci spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, varovanja okolja in pomen zajtrka, ter zdravo in uravnoteženo prehrano. Prav tako želimo približati mladim pridelavo zelja in repe, ter spodbujati njuno uživanje, ker so te jedi med mladimi manj priljubljene.
Na šoli je izpod spretnih rok učencev pod mentorstvom učiteljev nastalo veliko lepih izdelkov, ki sedaj krasijo našo šolo. Prav tako je po šoli dišalo po različnih jedeh, pripravljenih iz sadja, repe in zelja. Nismo pozabili tudi na to, da smo uporabili sestavine, ki so bile ekološko pridelane.
Tatjana Skerlep
Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.