Objavljeno: Enota: Oddelek za projektne dejavnosti
Novice

Strokovni delavci CJL na izmenjavi v Beogradu – projekt “Več športa za osebe s posebnimi potrebami”


V začetku meseca decembra 2022 so se strokovni delavci iz Društva za kulturo inkluzije in Centra Janeza Levca Ljubljana, iz vseh enot, udeležili mednarodne izmenjave v Srbiji v sklopu projekta Več športa za otroke s posebnimi potrebami, ki ga sofinancira Erasmus+. Cilj omenjenega projekta je torej več športne vzgoje za otroke s posebnimi potrebami, natančneje otroke z avtizmom, kombiniranimi
motnjami in težjo motnjo v duševnem razvoju. S projektom in z omenjeno izmenjavo smo si izmenjali že obstoječe prakse in metode dela, s tem nadgradili znanja in izkušnje vseh prisotnih, posledično pa doprinašamo k razvoju stroke.
Na strokovni izmenjavi v Beogradu, pri projektnih partnerjih Sportski klub za osobe sa posebnim potrebama Singidunum, ki aktivno sodelujejo na specialni olimpijadi, smo si najprej ogledali njihov trening. Čakal nas je sestanek, kjer smo predebatirali dosedanje delo v projektu, splanirali delo za v naprej in iskali ideje kako bi projekt še izboljšali ter s tem dobili nove ideje za nadaljnjo morebitno raziskovanje. Naslednji dan so nam predstavili osnovno in srednjo šolo za otroke s posebnimi potrebami Sveti Sava; Umka. Ogledali smo si ustanovo, različne ure športne vzgoje in ostale prostore, kjer se učenci učijo različnih življenjskih vrlin. Predstavili so nam tudi njihov sistem in način dela, nato pa smo še preko pogovora izmenjevali izkušnje.