Objavljeno: Enota: Oddelek za projektne dejavnosti
Novice

Samo korak do konca 11. Mednarodnega festivala “Igraj se z mano”


Samo nas korak loči od konca 11. Mednarodnega festivala “Igraj se z mano”. Dopoldanski nastopi na dveh odrih in delavnicah so se že končali.
Na Janezovem odru so nas do 13. ure zabavale slovenske in hrvaške recitacijske, folklorne, plesne, pevske in gledališke skupine. Po nastopu glasbene skupine Muzika Vivo, se je obiskovalcem in podpornikom festivala zahvalil vedno nasmejani animator Gogi.
Pestro in zabavno je bilo tudi pri Aničinem odru, kjer so bili na ogled orientalski in trebušni ples, improvizirani skeči, gledališke ter lutkovne predstave. Program na tem odru so s plesno točko zaključili otroci iz vrtca dr. France Prešern.
Na delavnicah smo se veliko družili, igrali, zabavali, spoznavali, športali, in ustvarjali. Naučili smo tudi veliko novih stvari.
Skozi igro, pesem, šport, zabavo, druženje in ustvarjanje smo vsi skupaj že enajstič poskušali najti odgovor na vprašanje “kaj je inkluzija” in “kako sprejemamo drugačnosti”. Letošnji festival se je pridružil projektu “Cel svet se rad igra”, ki v inkluzijo vnaša mednarodno komponento ter poskuša promovirati kulturo in ustvarjalnosti drugih etničnih skupin, beguncev in migrantov.
Predvsem smo hvaležni pridnim učencem in uporabnikom (okrog 100) Centra Janeza Levca Ljubljana, ki so opravili veliko fizičnega dela, fotografirali, pomagali v skladišču, bili naši varovalci, so pripravljali in izvajali različne delavnice, kot so športne, ustvarjalne ter delavnice peke zelo okusnih palačink.
Zahvaljujemo se tudi podpornikom festivala, prostovoljcem, šolami, vrtcem, varstveno delovnim centrom, nevladnim organizacijam ter vsem ostalim, ki so skozi delavnice ter različne nastope sodelovali z nami.
Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj:  https://goo.gl/photos/SzfkBcVN1RRZq6Cm7