Objavljeno: Enota: OŠPP Levstikov trg
Novice

Prespali smo v šoli


Samozagovorniki smo prespali v šoli. Ure so kar švigale mimo in komaj smo dohajali dejavnosti, ki smo si jih zadali. Najpomembnejša od vseh je bila priprava igrice za otroke ‘Trije metulji’.
Začeli smo športno, z nogometom, nadaljevali z ogledom spretnosti Tine Skerlep – naše prvakinje v judu v Abu Dhabiju. Kar nekaj fantov je položila na tla.
Po dobri malici (jogurtovo pecivo) smo se lotili igre in jo v grobem tudi pripravili. Pilili pa jo bomo toliko časa, dokler ne bomo zadovoljni.
Plastenka je izbirala, kdo se bo preizkusil v resnici ali izzivu. Nekateri so imeli pravi izziv v kuhinji, saj so morali speči pizzo za 15 lačnih. Mmmmm, odlična je bila, bravo, kuharji!
Polni trebuhi so morali nekoliko mirovati, zato smo si ogledali potopisno pripoved ob slikah o olimpijadi v Abu Dhabiju, potem še film Pot v raj.
Ja, krepko čez polnoč je že … Ne, ne gremo še spat. Umivanje in preoblačenje v pižame – to že, a potem je sledilo skrivanje po tiho-mračni šoli.
Ura: 2 ponoči. Ne, ne gremo še spat. Na vrsti je pravljica.
Ne še. Klepetanje.
In potem … Kratek spanec, ob 6.30: vstajanje – dobro jutro.
Nič posedanja v šolskih klopeh. Športni dan – atletika! Tek na dolge in kratke proge, poligon, skoki v daljino, metanje krogle …
Še dobro, da smo mladi in polni energije.
Pa so prišle počitnice! Še prej pa se bo treba dobro naspati.