Objavljeno: Enota: OŠPP Levstikov trg
Novice

Pokljuški maraton ali Gremo mi po svoje tretji del


V soboto, 11. 1. 2020, smo se pohodniki odpravili na Pokljuko, kjer smo nameravali osvojiti planino Javornik. Višja sila – tokrat v obliki prebavnih motenj – nam je prekrižala načrte.

Ostali pohodniki so zares naravnali svoj korak – sicer proti planini Praprotnica, ker je bila planina Javornik ovita v ledene poti, ki bi lahko povzročile zlome, buške in odrgnine – medtem ko smo mi ta čas krožili okrog WC-ja.
Ko se je še zadnji pohodnik skril za ovinkom in smo začeli mozgati, kam?, je padla odločitev. Hotel Šport, čaj, sonce in kepanje.
Tako se je namerilo, da smo šli po svoje. Po smrečjem brezpotju smo drobili iglice svetlikajočih se snežink in počasi napredovali proti cilju. Sonce je polzelo po ravnih deblih prelepih smrek, pod nogami je škrtalo, nad nami je viselo modro nebo in dva stezosledca sta nas varno vodila proti cilju, kjer nas je pričakalo – kako predvidljivo – sonce. Uspelo nam je! Velikemu podvigu smo nazdravili z vročim čajem, se podprli s sendviči iz nahrbtnikov in se zadovoljni odpravili domov.

Valentina Vrhunc in Tatjana Skerlep

Skip to content