Objavljeno: Enota: OŠPP Levstikov trg
Novice

Pohod do Gradiškega jezera in na ranč v Lukovici


V soboto, 18. maja 2019, smo se pohodniki odpravili na izlet h Gradiškemu jezeru, kjer smo občudovali labode in prisluhnili tišini med gozdom vijočega se jezera. Z labodi smo družno delili malico, medtem ko je stražar-labod stegoval svoj dolg vrat med visokoraslo travo bližnjega travnika in pozorno pregledoval dogajanje v bližini.
Drugi del pohoda je zaznamoval vzponček do ranča gospe Katarine, ki nas je sprejela odprtih rok in s sladkimi dobrotami.

Na pohodu se je zgodilo tudi nekaj nenavadnosti:

  1. Kar naenkrat sta dve od udeleženk začeli kihati. Pri tem sta se bliskovito izmenjavali kot nekakšna spremljevalna koračnica. Kihali sta celo pot in porabili 6 paketkov robcev.
  2. Skoraj polovici pohodnikom so težavo povzročale vezalke, ki so se neprestano odvezovale. Nič zato, medtem ko so jih krotili, smo ostali uživali v razgledih in ptičjem petju.
  3. Športna dejavnost nogomet se je skoraj usodno končala za nogobrcko, ki je dobila trdo žogo v glavo – le kako to preživijo poklicni nogometaši, ki prostovoljno nastavljajo svoje glave – lahko bi rekli, da jih nosijo naprodaj.
  4. Imeli smo lep sončen dan, čeprav je bila napoved črna – padavine in oblaki kamor ti seže pogled.

Skratka, vsi udeleženi bi se lahko strinjali, da smo preživeli lep dan, s soncem obsijan, pospremljen s ptičjim petjem in dobro voljo.

Valentina Vrhunc, Tatjana Skrlep