Objavljeno: Enota: Oddelek za projektne dejavnosti
Novice

Pestro in zabavno dopoldne na festivalu v Črnomlju


Prvi izmed letošnjih festivalov “Igraj se z mano” je danes že drugič obiskal Črnomelj. Igrali, športali, družili in zabavali smo se v Kulturnem centru Semič od 9. do 13. ure.
Več kot deset športnih in ustvarjalnih delavnic so za obiskovalce festivala pripravili zaposleni na Osnovni Šoli Milke Šobar Nataše, Društvo upokojencev Semič, naši EVS prostovoljci ter mnogi drugi… Obiskovalci so na delavnicah izdelovali čestitke, rože iz papirja in različnih oblik iz plastelina, pletli košare, risali, igrali nogomet, streljali, bili gasilci ter pevski zvezdniki.
Medkulturne delavnice, ki so jih pripravili naši EVS prostovoljci so potekale v okviru projekta Cel svet se rad igra. Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.
Pestro majsko dopoldne se je v Kulturnem centru Semič končalo v filmskem vzdušju oziroma z razglasitvijo najboljših video filmov, ki so nastali za festival Video S-factor.
Za današnje inkluzivno dogajanje v Črnomlju so zaslužni na OŠ Milke Šobar-Nataše, Centru Janeza Levca Ljubljana in Društvu za kulturo inkluzije.