Objavljeno: Enota: OE Dom
Fotografije

Otvoritev razstave “Bodi umetnik”


Z likovnim krožkom smo se 22. 3. 2023 udeležili otvoritvene likovne razstave Bodi umetnik »Igraj se z mano« v Slovenj Gradcu. Na dogodek smo se vsi udeleženci s Centra Janeza Levca iz Ljubljane odpeljali z avtobusom izpred Dečkove šole. Naš likovni krožek so predstavljali Arian, Laura, Mojca, Irena, Doroteja, Tjaša in mentorica Tatjana, pridružila pa se nam je tudi Radika.

Ob prihodu v koroško galerijo likovnih umetnosti, smo se okrepčali s prigrizki, pijačo in kavico.

Nato so bili učenci in dijaki razporejeni po delavnicah, prevzeli pa so jih animatorji delavnic.  Pod njihovim vodstvom so izdelovali papirno plastiko ptiča, nato pa je potekalo obešanje likovnih del.

Sledila je uradna otvoritev razstave s pozdravnim govorom in nastopom hišnega banda. Udeleženci smo se zelo razveselili glasbenika Zlatka, ki nas je zabaval s svojim »repanjem«.

Naši dve nagrajeni učenki, Irena in Mojca,  sta poiskali vsaka svoje likovno delo. Ponosno sta se postavili vsaka pred svojo sliko, kjer smo ju slikali.

Po končani prireditvi smo pomalicali in se še sprehodili po prijaznem, s soncem obsijanem mestecu ter se večkrat skupinsko fotografirali.

Pot proti Ljubljani, je ob obujanju lepih vtisov z današnjega dogodka, hitro minila.

Mentor likovnega krožka: Tatjana Hočevar

 


Enota: OE Dom