Objavljeno:
Kdaj: Enota: Oddelki vzgoje in izobraževanja Jarše
DogodkiFotografije

Ogled predstave v CD: Glasbeno kraljestvo živali


10. aprila 2024, smo si že drugo leto zapored v polni in največji kulturni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, v dva- tisoč glavi množici, ogledali simfonično predstavo v organizaciji Glasbene mladine Slovenije (GMS), Slov. filharmonije (SF) in Cankarjevega doma. Letošnja predstava za vrtce in šole, je v štirih ponovitvah nosila naslov: Glasbeno kraljestvo živali.

S pomočjo solistov in simfoničnega orkestra SF pod taktirko dirigenta,  smo na svojstven način vstopali v živalski svet slonov, tigrov, pa vse do račk in čebel,.. ob večnih glasbenih temah klasikov, kot so Mozart, Prokofjev, Korsakov, itd.  Ob plesni koreografiji mladih baletnikov v kostumih živali, pa smo si živalski svet ob zvokih še lažje predstavljali. Ni manjkalo tudi »hecnic« poznanega, tokrat  v vlogi povezovalca, A. Rozman- Roze.

 S priložnostjo obiska GALA predstave v največjem kulturnem hramu, smo ob pedagoškem gradivu organizatorja GMS in z našimi prijemi za krepitev pozitivnega vedenja, zaokrožili vtise,.. tudi  k prihajajočemu obeležju državnega praznika, 27. 4. 2024, na kulturni način.

Zapis in fotografija: Andreja M.