Objavljeno: Enota: Oddelki vzgoje in izobraževanja Jarše
Novice

Mednarodni košarkarski turnir “Zmagajmo vsi”


BRIŠČIKI – V telovadnici Ervatti na Rouni pri Briščikih je v petek, 29. marca 2019 potekal tradicionalni 16. mednarodni košarkarski turnir Zmagajmo vsi, ki ga prireja Sklad Mitja čuk.
Na letošnjem turnirju je nastopilo osem ekip, in sicer: DZC Ljubljana, Jarše Ljubjana, Dečkova Ljubljana, BTC Nova Gorica in Levstikov trg Ljubljana iz Slovenije ter G. Schultz Medea, Cest Trst in Sklad Mitja Čuk.
Po uvodnem pozdravu peedsednice Sklada M. Čuk Stanke Sosič in koordinatorke VZS Roberte Sulčič so se začele tekme. Za organizacijo srečanj (sodnice in zapisnikarska miza) so poskrbele dijakinje šole A. M. Somšek, ki jih je vodila Martina Gantar, na tribunah pa so navdušeno navijali učenci šol s Proseka in Cola. Vse tekme so bile še kar izenačene in so potekale v zglednem športnem duhu.
Sledilo je nagrajevanje, ki ga je vodil glavni organizator te zelo uspele manifestacije Sandi Stefančič, kolajne in pokale pa je podeljeval nekdanji Kontovelov, Jadranov in tudi član prvoligaša Pallacanestro Trieste Claudio Starc, za prijatelje “Tolo”.
Vsi pristoni igralci in trenerji so prejeli spominske kolajne, ekipe pa pokale, ki jih je prispevalo ZSŠDI. Končne lestvice niso sestavili, saj je cilje tega turnirja športni duh, prijateljstvo in druženje.
Po dogajanju v teloadnici so se vsi prisotni preselili v Zagradec, kjer so v agriturizmu Milič imeli kosilo in druženje.

Vir: http://www.slosport.org/novica/vsestranski-uspeh-prireditve-sklada-m-cuk-zmagajmo-vsi/