Objavljeno: Enota: OE Dom
Novice

MasterChef v Domu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V začetku januarja 2020 smo vzgojitelji 4. in 5. skupine pripravili poseben izziv za naše mlade. Glede na to, da se že vso leto ob torkih in četrtkih urijo v kuhinji, je bil čas za nekaj novega. V najvišjem nadstropju našega Doma je kar hodnik postal naša skupna kuhinja.

Mladostniki so pripravili mize, jih pogrnili, pripravili sestavine, kuharske kape in izziv se je lahko pričel. Ker pa kuhinja ni nič brez začimb, se je začinilo tudi tekmovanje. Štiri ekipe, ki so se pomerile, so bile mešane – nekaj članov je bilo iz 4, drugi iz 5. skupine.

Na razolago so imeli različne sestavine, ki so jih morali dati v celoto. Na voljo pa samo 10 minut. Njihovo delo je nadzorovala stroga komisija vzgojiteljev.

Ocenjevali so:

– sodelovanje ekipe

– prezentacijo krožnika,

– zgodbo in ime jedi,

– okus.

Boj je bil napet, a nekdo je moral zmagati. Tako je komisija po doooolgem posvetovanju le izbrala naj krožnik. A tu se še niso ustavili. Dve ekipi sta se uvrstili v veliki finale, ki bo potekal v drugi polovici šolskega leta.

Medtem pa se bosta 4. in 5. skupina še naprej družili vsak dan, in še ob kakšnem posebno načrtovanem dogodku s strani vzgojiteljev.

Prispevek: Blažka Merkač, vzgojiteljica 4. skupine


Enota: OE Dom
Skip to content