Objavljeno:
Kdaj: Enota: OE Dom
Dogodki

LIKOVNA RAZSTAVA “ZA DOM OD DOMA”


OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE 1. LIKOVNEGA PROJEKTA »ZA DOM OD DOMA«

V MESTNI KNJIŽNICI LJUBLJANA, KNJIŽNICA OTONA ŽUPANČIČA – ODDELEK OTROŠKE IN MLADINSKE LITERATURE

Mentor: TATJANA HOČEVAR

V torek, 4. 6. 2024, smo imeli v Mestni Knjižnici Ljubljana, Knjižnici Oton Župančič, na oddelku otroške in mladinske literature, otvoritev naše likovne razstave 1. likovnega projekta » ZA DOM OD DOMA«. Tema razstavljenih likovnih del je bila: PORTRETI ZNANIH SLOVENCEV. Otvoritve razstave se je udeležilo veliko število naših učencev in dijakov, skupaj s svojimi vzgojitelji.

V krajšem kulturnem programu nas je najprej pozdravila predstavnica knjižnice, nato je naša učenka Nastja prebrala sestavek o poteku in izvedbi likovnega projekta. Na koncu je zbrane obiskovalce zabaval še klovn Jaka.

Veseli smo, da smo lahko razstavili likovna dela naših domskih učencev in dijakov v javni kulturni ustanovi ter se tako z njihovimi likovnimi deli predstavili širši javnosti.

Zaposleni delavci knjižnice so bili izredno navdušeni nad portreti in se niso mogli načuditi izrazni moči mladih umetnikov. Poudarili so dejstvo, da slike čudovito dopolnjujejo knjižnični prostor, ga barvito popestrijo in naredijo popolnega.

Zapisala: Tatjana Hočevar, univ. dipl. soc. ped.

fotografije na: https://www.centerjanezalevca.si/?post_type=rl_gallery&p=27119&preview=true


Enota: OE Dom