Objavljeno: Enota: OŠPP Dečkova
Novice

Državne igre Specialne olimpiade BIH v Sarajevu


Med 3. in 7. 10 se je 6 učencev Centra Janeza Levca udeležilo 8. Državnih iger Specialne Olimpiade Bosne in Hercegovine. Naši tekmovalci so tekmovali v atletiki, namiznem tenisu in bowlingu. Ekipo so sestavljali Maja Milošević, Petra Rudolf, Neža Perdih, Anže Burek, Janko Levstek in Muhamed Ferhatović.
Naši tekmovalci so dosegli naslednje uvrstitve: Neža Perdih 1. mesto teku na 100m, 1. mesto v elementih namiznega tenisa in 1. mesto v bowlingu ekipno, Maja Milošević 1. mesto v teku na 200m, 1. mesto v bowlingu ekipno in 2. mesto v elementih namiznega tenisa, Petra Rudolf 1. mesto v bowlingu ekipno in 2. mesto v teku na 100m, Anže Burek 2. mesto v namiznem tenisu posamezno in 1. mesto v bowlingu ekipno, Muharem Ferhatović 1. mesto v teku na 100m in Janko Levstek 4. mesto v teku na 400m.
Med bivanjem v Sarajevu smo obiskali še številne znamenitosti olimpijskega mesta (Baš Čaršijo, olimpijski štadion, bob stezo, Trebević itd,…). Na poti nazaj, smo obiskali grob prekmalu preminulega učenca Enisa Mahmića.