Objavljeno: Enota: Oddelki vzgoje in izobraževanja Jarše
Fotografije

Tabor Pliskovica


V ponedeljek, 22.04.2024, smo se ob 8.00 zbrali, 6 učencev in učiteljici Nika Š., Irena M. M. Pripravile smo vso potrebno opremo za tabor in zložile v kombi .

Ob 9.00 smo se odpravili v smeri Pivke v Vojaški park, kjer smo si ogledali muzej.

Ob 13.30 smo prispeli v gostilno Ukmar, kjer smo dnevno ves teden jedli kosilo. Pri Ukamrju nas vsako leto lepo gostijo.

Popoldan smo prispeli v Pliskovico in se namestili v hiši. Potem smo opravili krajši sprehod v okolici.

Torek, 23.04.2024, smo zjutraj ob 7.00 vstali, pripravili zajtrk in se odpravili proti Italiji, kjer smo se ob meji ustavili in krenili peš na vrh Kokoši. Vsi učenci so opravili pohod samostojno. Večerjo smo pripravili samostojno-peka sirovega zavitka. Učenci so se izkazali pri pomivanju posode, samostojnemu tuširanju.

Sreda, 24.04.2024, ponovno vstajenje ob 7.30. ker je bilo vreme slabo smo se podružili z uporabniki v CIRIUS Vipava. Imeli smo vodeno fizioterapevtsko obravnavo. Po telovadbi smo si ogledali zavod. Odšli na kosilo in si še ogledali Štanjel, privoščili kavico.

Četrtek, 25.04.2024, smo se prebudili in se napotili na ogled Škocijanskih jam, kjer nas vsako leto sprejmejo toplo. Ogled so nam priredili – saj so nam priskrbeli svojega vodiča. Popoldan smo obiskali kamnoseštvo v Pliskovici. Delavnica je zelo navdušila naše učence. Saj so se lahko preizkusili tudi v razbijanju kamna. Zvečer smo pripravili ples in večerjo ter odpraznovali Markov rojstni dan. Malo zaplesali in se odpravili spat.

Petek, 26.04.2024, zjutraj po zajtrku je sledilo pakiranje, pospravljanje sob, sesanje, pranje perila, čiščenja kopalnice, kuhinje. Pri vseh opravilih so sodelovali učenci. Po pospravljanju je sledil odhod na kosilo in odhod proti Ljubljani.

Učenci so se na taboru zelo dobro izkazali; predvsem svojo prilagodljivost, samostojnost, čuječnost do drugih sošolcev, pomoč pri čiščenju, pripravi hrane, sledenju skupini, socializaciji v širši okolici.

Zapis in fotografije: Irena M. M.