Objavljeno: Enota: Oddelki vzgoje in izobraževanja Jarše
Fotografije

13. državne igre MATP v okviru SOS


13. državne igre MATP(Motor Activities Training Program) v okviru SOS (Specialne olimpiade Slovenije)

V soboto, 12. 11. 2022, je CJL OE Jarše, prvič organiziral 13. državne igre MATP SOS, na Pedagoški fakulteti (PeF) v Ljubljani.

S Pedagoško fakulteto CJL že vrsto let sodeluje, saj imajo študentje Specialne in rehabilitacijske pedagogike pri »nas« hospitacije in prakso. Profesorica dr. Tjaša Filipčič iz Pef nam je z veseljem priskočila na pomoč s svojimi študenti – prostovoljci. SOS je prostovoljcem  priskrbela Toyotine modre majice.

Pri izpeljavi tega dogodka je pomagala skoraj večina zaposlenih CJL OE Jarše.

Iger se je udeležilo 32 ekip iz celotne Slovenije. Pri tem je na tekmovališče skupaj prišlo 114 športnikov in  84 spremljevalcev. Ob prihodu je vsaka ekipa na informacijskem pultu prejela škatlo z darili, štartne številke in hosteso, ki jih je spremljala ves čas prireditve.

Za vse sodelujoče je bila organizirana malica, ki so jo lahko pojedli v restavraciji PeF.

Sledil je kratek sestanek vodij ekip, po katerem se je pričela otvoritvena slovesnost.

Program je povezovala ga. Špela Novak, ki je predstavila vsako ekipo posebej in njihove športnike ter spremljevalce. Vse sodelujoče je pozdravil ravnatelj CJL, g. Matej Rovšek. Sledil je nagovor župana Mestne občine Ljubljana, g. Zorana Jankoviča.

Učenci OE Jarše so pod vodstvom mentorice ga. Nataše Čas izvedli udarno točko – bobnanje na žoge, ki je vse navdušila.

V imenu Zveze Sožitja, je vse prisotne športnike in spremljevalce nagovorila ga. Katja Vadnal.

Mentorici ga. Darja Damari in ga. Lea Đakovič sta skupaj z učenci OE Jarše pripravili plesno točko Lep sončen dan in z njo vsem skupaj pričarali nasmeh na obrazu.

Svečano prisego je v imenu vseh športnikov suvereno povedal učenec Petar Predarski: »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, mi dovolite, da sem pogumen v svojem poskusu.«

13. državne igre MATP SOS je odprla ga. Tanja Princes, glavna trenerka za MATP pri SOS.

Sledilo je tekmovanje na 3 tekmovališčih s po 6 tekmovalnimi nalogami (met vrečke v cilj, met žoge na koš, zbijanje žoge s stožca, podiranje kegljev,  brcanje žoge v gol,  vožnja z vozičkom ob vrvi).

Naš najboljši boksar vseh časov g. Dejan Zavec, je vsem tekmovalcem podelil zaslužene medalje in se z njimi tudi fotografiral.

Za odlično zabavo  je poskrbel g. Jože Potrebuješ (ČUKI) skupaj z njegovo animatorko. Pod njunim vodstvom so vsi z veseljem zapeli in zaplesali.

Sledilo je kosilo, srečelov in zaključek iger.

Na teh 13. državnih igrah MATP SOS je sodelovala 8 športnic in športnikov CJL OE Jarše (Živa, Petar, Sara, Jaka Jon, Anja, David, Klara, Kanita). Njihove spremljevalke pa so bile ga. Brigita, ga. Neža, ga. Barbara in ga. Nives.

Celotni športni ekipi CJL OE Jarše čestitamo za uspešno sodelovanje na teh igrah.

Zahvaljujemo se vsem, še posebej pa sponzorjem, brez katerih tega dogodka ne bi uspeli izpeljati.

Sponzorji 13. državnih iger MATP SOS so bili: Tiskarna PARA, Univerza v Ljubljani – Pedagoška fakulteta, Mestna občina Ljubljana, BAUHAUS, MERC d.o.o., ga. Mihaela Jakomini Radešček, Zavarovalnica Triglav, Mercator, WOOP, Telekom Slovenija, Šport Ljubljana, Toyota, BIG BANG, Sparkasse, družina Predarski, Telemach, Deichmann, Univerza v Ljubljani – Ekonomka fakulteta, UKC – endokrinološka klinika, Atlantic grupa, Univerza v Ljubljani – Fakulteta za matematiko in fiziko, AMZS, Ljubljanske mlekarne.

Organizacijski odbor za igre MATP

Zapisala: Vanda K. J.

Fotografije: Timotej P.