Objavljeno: Enota: OŠPP Levstikov trg
Fotografije

Tradicionalni slovenski zajtrk


Dan slovenske hrane obeležujemo od leta 2012 vsak tretji petek v novembru. Glavni namen dneva slovenske hrane je podpora slovenskim pridelovalcem hrane in spodbujanje samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.
Slogan letošnjega 13. Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki bo v petek 17.11. 2023 in ga sestavljajo: kruh, maslo, med, mleko in jabolko se glasi »Kruh za zajtrk-super dan!«.
Tako kot vsako leto so učenci sodelovali pri okrasitvi šolskega vhoda s svojimi izdelki in mojstrovinami. Pod vodstvom učiteljic in učiteljev so izdelali različne izdelke iz lesa in papirja. Narisali so risbe, ki smo jih razstavili. Po šoli je dišalo že ves teden po sveže pečenemu kruhu. Učenci so pod mentorstvom učiteljic pekli: ajdov kruh z orehi, banani kruh, kruh s semeni, pririne rogljičke, kruh s suhim sadjem, kruh iz bele in ržene moke.

Tatjana Skerlep