Objavljeno: Center Janeza Levca Ljubljana
NoviceZa starše

Otvoritev promocijske prodajne razstave ljubljanskih varstveno delovnih centrov v centru Ljubljane


Verjamemo, da smo skupaj močnejši in bolj vidni, zato smo se povezali – in sicer štirje varstveno delovni centri: VDC Sonček, VDC Tončke Hočevar, Delovni in zaposlitveni center Janeza Levca, VDC Želva. Vsi štirje lahko ponudimo estetsko dodelane izdelke darilnega programa.

Za namen prodaje izdelkov nam je Mestna občina Ljubljana ponudila možnost upravljanja prostora Informacijski pisarne za invalide na MAČKOVI 1, ki je obenem tudi točka za žrtve nasilja ter točka 65+. Vse te dejavnosti ostanejo, namen pa je, da jih še obogatimo.

Varstveno delovni centri si že več let prizadevamo za skupno promocijo in za skupno prodajalno naših izdelkov. Ti nastajajo izpod rok oseb, ki se zaradi različnih oviranosti ne morejo zaposlovati v rednih zaposlitvah. Kljub intelektualni ali telesni oviranosti so lahko ustvarjalni in s pomočjo mentorjev ter inštruktorjev izdelujejo različne ročno izdelane uporabne in okrasne izdelke. Le-ti dobijo vrednost, ko se postavijo na ogled in ko so jih ljudje pripravljeni kupiti. Naše osnovno vodilo je, da so izdelki kakovostni in estetsko dovršeni.
Prodajo bodo samostojno ali s pomočjo asistentov izvajale osebe s posebnimi potrebami, nekateri pa se bodo za to delo šele usposabljali.

S prodajo smo pričeli 15.6.2017.
Vljudno vabljeni, da nas podprete z nakupom izdelkov!